Dış Cephe Mantolama

Mantolama, binaların dış ortam ile temasını sağlayan bölgelerin dış ortamdan gelen etkenlere karşı korumasını sağlarız. Mantolama yapılacak dış yüzeyin, dışardan gelecek zararlı etmenlerden korumak için polimer malzemeler tercih ederiz.

Dış Cephe Montalama Nasıl Yapılır?

Yüzey Hazırlama: Mantolama yapmadan önce yüzey temizliğini yaparız. Dış cephede yapılacak mantolama işlemleri öncesinde toz, kir, nem ve küf gibi durumlardan temizleriz. Bu sayede mantolama işlemi yaparken harcın daha iyi yapışmasını sağlarız. Böylece kalıcı olmasını sağlayarak, uzun süre kullanım imkanı sunarız. Mantolama yaptığımız yüzeyde kırık ve çatlaklar mevcutsa onarım işlemini gerçekleştiririz.

Subasman Profili: Mantolamanın düzgün ve simetrik olması için belli işlemlere tabi tutarız. Bunun gerekli hesaplamalar yaparız. Mantolama yapılacak yüzeylerin temelinden bir referanslar gerçekleştiririz. Bu sayede mantolama hattı düz bir şekilde meydana getirmiş oluruz. Bu işlem sonrasında diğer mantolama hatlarını da aynı şekilde düzgün bir şekilde oluştururuz.

Mantolama Dübeli: Mantolama yapılacak yüzeyde daha iyi tutabilmesi açısından dübeller tercih ederiz. Bu sayede bölgede tutunma direncini arttırmış oluruz. Levhalarda dübel kullanarak duvara sabitlemiş oluruz. Bu sebeple yapıştırıcı yetersiz olduğu zaman dübel bu görevi üstlenir. Mantolama sırasında her m2 için 6 adet dübel kullanmayı tercih ediyoruz.

 

Fileli Sıva: Yüzeye uyguladığımız ısı yalıtım levhaların üzerlerine sıva yaparız. Oluşturduğumuz katmanları sabitler, çatlama ve kırılma gibi durumların yaşanmasına engel oluruz. Sıva ile birlikte donatı filesi tercih ederiz. Isı yalıtım malzemesinde üzerine uyguladığımız ilk sıva katı atarız. Daha sora kurumadan ilk kattan daha kalın bir şekilde ikinci sıvayı da atarız.

Isı Yalıtım Levhaları: Isı yalıtım levhalarında kullandığımız malzemeler yüzeye tam yapışması açısından çerçeve tekniği kullanırız. Bu kısımlara yapıştırıcı harcı süreriz. Levhaların daha uzun süre kullanılmasını sağlayarak çerçevenin orta kısmına noktasal şekilde yapıştırıcı harç kullanırız. Isı yalıtım levhalarında genellikle EPS, XPS ve Taş yünü tercih ederiz.

 

Dış Cephe Boyası: Sıva işlemleri kuruduktan sonra dış cepheye dekoratif bir kaplama yaparız. Kaplamaları yukarıdan aşağıya doğru hızlı bir şekilde gerçekleştiririz. Uygulama esnasında binanın estetik durumuna dikkat ederek çalışmalar gerçekleştiririz. Kaplama işlemi bittikten sonra binanın dışına istenilen renge boyarız. Boyama ile birlikte mantolama işlemi de bitmiş olur.

Dış Cephe Montalama Malzemeleri

Mantolama malzemeleri sürekli olarak dış ortam ile etkileşim halindedir. Bu sebeple neme ve suya karşı dayanıklı olması gerekir. Bu malzemeler uygulandığı binayı dış etkenlerden korur. Alev geçirmediği iyi yanmamayı geciktirir.

Mantolama malzemeleri yüksek çekme ve basın dayanıma karşı kuvvetlidir. Sıva işlemleri sonrasında sıvı tutuculuğunun yüksek olup, su ve nemlere karşı dayanıklılık sağlar. Malzemeler ortamda farklı kokular oluşmaması açısından kokusuzdur.

Kullandığımız malzemeler doğrultusunda estetik bir görüntü oluştururuz. Genleşme ve büzülmelere karşı savunma sağlayıp dirençli malzemelerdir. Boyut kararlığı yüksektir.

Ankara dış cephe mantolama
Hemen Ara