Sıvamatik; İç mekanlarda beton, gaz beton, tuğla, briket duvar ve tavanlarda kullanırız. Su itici özelliği sayesinde geleneksel sıvalara göre daha dayanıklı yapısı vardır. Dayanıklılık ve yapışma yeteneği ile sağlam yüzeyler oluşturur. Sıvamatik uygulamaları, tek katı ile yüzeylerin hem kaba hem ince sıva işlevini görmeye yardımcı olur.
Sıvamatik Alçı Uygulaması
Sıvamatik Uygulanacak Yüzeyin Hazırlanması
Sıvamatik uygulamasına başlanmadan önce uygulama yapılacak yüzeyin toz, kir ve yağ gibi durumlardan temizleriz. Yapışma özelliğinin azalmasına neden olacak maddelerden temizlenmesi önemlidir. Sıvamatik uygulaması yapılacak yüzeyde çatlak, boşluk ve delikleri kapatırız. Sıvamatik uygulaması öncesi bunların uygun tamir harçları ile kapatmak önemlidir. Sıvamatik uygulanacak yüzeyin yapışma kabiliyetinin artması için önce astar çekeriz.
Sıvamatik Ambalajlama ve Saklama Koşulları
50 kg’lık kraft torbalarla ambalajlarız. Talebe göre paletli veya sling-bag olarak sevk ederiz. Açılmamış orijinal ambalajlar kuru ve don tehlikesi olmayan ortamda üst üste en fazla 8 sıra konacak şekilde ayarlarız. Açılmamış orijinal ambalajındaki ürünün üretim tarihinden itibaren 6 ay içinde tüketilmesi öneririz. Ürün açıldıktan sonra ise 1 hafta içinde tüketilmesi daha uygundur.
Sıvamatik Harcı Nasıl Hazırlanır?
Hazır sıva karıştırma ve püskürtme makinesinin su debisi 9-10 lt. su / 50 kg torba oranında ayarlayarak karışım yaparız. Karışımda kullandığımız olan suyun asitli, yağlı veya tuzlu olmamasına dikkat etmek önemlidir. Karışım hazırlandıktan sonra sıvamatik uygulanacak yüzeye püskürtür.
Sıvamatik uygulama kalınlığı tek kat için 1-2,5 cm arasında olur. İlk katın uygulama kalınlığının 2,5 cm’den fazla olması halinde ilk katın prizi alınarak ikinci kat en fazla 2,5 cm kalınlığında uygularız. 5-10 dakika sonra yüzey mastarlarız. Ve kurumaya başladığında, fazlalıklar ikinci bir mastarlarız. Alındıktan sonra dokunulduğunda oynamayacak hale gelmişse sıkıştırma ve düzeltme işlemi gerçekleştiririz.
Düzeltme işlemi üzerinden 30 dakika geçtikten sonra yeterli sertliğe ulaşan yüzey hafifçe ıslatırız. Sünger trifil yapar ve saten yüzey gerçekleştiririz.
SIVAMATİK ALÇI İÇİN UYARILAR
Hazırladığımız sıva içerisine hiçbir yabancı malzeme ekleme yapmamalıyız. (kireç, çimento, alçı)
Uygulamalar 5 ve 35 derece sıcaklıkta yapmayı öneririz.
Rüzgarlı havalarda sıvamatik alçıları kurumaya karşı korumalıyız.
Ürün dayanıklılığı açısından uygulamadan sonra 7 gün içinde yüzeyleri sulamalıyız.
Farklı malzeme ve birleşim yerlerinde hareketli noktalarda sıva filesi kullanalım.
Belirtilen uygulamaları dışına çıkmadan kullanma talimatlarına uyunuz.
Direkt solumayın, göz ile temas ettiğinde bol su ile yıkamaya özen gösterin.